Kwaliteit

 

Kwaliteit is een rekbaar begrip. Wat is goede kwaliteit?  Mijn definitie van goede kwaliteit voor de curatieve (=genezende) fysiotherapie luidt:

 

Goede kwaliteit fysiotherapie resulteert in de hoogste mate van klachtenvermindering in een zo min mogelijk aantal zittingen.

Bovendien dienen de positieve effecten zo lang als mogelijk aan te houden en recidieven* zo gering als mogelijk voor te komen.

 

*Recidieven: een terugkeer van dezelfde (soort) klacht-(en).

 

Voor zo een goede kwaliteit fysiotherapie is het een voorwaarde dat de patiŽnt goed over zijn klachten wordt voorgelicht en zelf actief aan zijn genezing meewerkt. Dit zijn enkele typische eigenschappen  van de MDT/Mckenzie methode. 

 

Mijn registratie in het register voor MDT/Mckenzietherapeuten (sinds 1998), als ook mijn langdurige ervaring met rugpatiŽnten en de methode, staan borg voor een zeer goede kwaliteit. In het MDT-register staan therapeuten vermeld, die gedurende 2 jaar alle cursusdelen hebben gevolgd en met succes hun kennis in een praktisch en theoretisch examen hebben bewezen. Bovendien dienen zij regelmatig deel te nemen aan verdere activiteiten om in dit register ingeschreven te mogen blijven. Momenteel zijn ruim 200 Nederlandse fysiotherapeuten als MDT-therapeut gegistreerd.   

 

Ik ben er van overtuigd dat ik door mij op rug- en nek- en hoofdpijnklachten te specialiseren en door mijn voortdurende streven mijzelf te verbeteren, u een buitengewoon goede kwaliteit kan bieden! Nu u nog! Verdere indicaties over de kwaliteit van mijn therapie kunt u vinden door het lezen van de meningen van een aantal ex-patiŽnten. Klikt u hiervoor in het linker menu of hier op: aanbevolen door.... Ook kunt u het hoofdstuk over gemeten resultaten bestuderen of een samenvatting hiervan onder uitkomsten lezen. Mijn beroepservaring kunt u nalezen onder achtergrondinformatie: CV.  Ten slotte vindt u een overzicht van de door mij gevolgde nascholingen onder achtergrondinformatie: cursusoverzicht.